2016. február 18., csütörtök

Filmajánló: Senki többet (The Best Offer, 2013)

  Kevés film szerepel az oldalon, mert igyekszem csak olyanokat ajánlani, aminek van valami köze a kincskereséshez és a régi korok stílusához. Most egy számomra lenyűgöző történetet szeretnék bemutatni, ami nemcsak szomorúan romantikus, hanem a kincskeresésnek egy olyan exkluzív szegmentét mutatja be, ami számunkra elérhetetlen.
  Főszereplőnket Geoffrey Rush személyesíti meg, aki egy jól menő aukciósház tulajdonosa és veterán értékbecslője. Különösen szereti az apró részletekből előcsalni az igazi műalkotásokat, még ha ezért dohos pincék porhalmában is kell kutakodni érte. Magányos és irtózik a szennyeződéstől, a közös stiklikben résztvevő barátján (Donald Sutherland) kívül nem igazán érintkezik senkivel. 
  Egy napon egy romos, titokzatos villába csalja egy különös idegen nő, aki mintha játszana vele. Olyan hihetetlen mennyiségű kincset kell leltárba venni, hogy a lélegzet is eláll, amikor először sétál körbe a csodásan festett falak között. Egy kis antik fogaskerékben megtalálja a rejtélyt is, ami vissza-visszacsalja a rosszízű játszadozás ellenére is, hogy végül egy keserédes románc és egy hihetetlen műkincs álljon össze a végére. 
  Egy kis érdekesség a végére, hogy a városi dzsungelben megbújó romos villa világa csak egy kedves illúzió, az épület valójában a vidéki környezetben álló Villa Mainardis. Ez a kettősség teszi még intimebbé és varázslatossá ezt a helyet számomra. Szeretettel ajánlom egy szép februári estére egy otthoni mozizáshoz!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...