2014. október 24., péntek

Dödölle

Anyáéknál földrengés volt, egész délelőtt bemondták a rádióban. Közben egy kis zalai dödöllét főztem, gondolatban otthon jártam... Kóstoljátok meg, csak krumpli, sós víz, liszt, olaj és hagyma kell hozzá, elrontani sem lehet!

Ahogy mi készítjük:
A felkockázott krumplit sós vízben feltesszük főzni. Vöröshagymát apróra vágunk és olajon megdinszteljük. Amikor megfőtt a krumpli, egy kancsóba kiöntjük a főzővizét. Visszatesszük a lángra, összetörjük, és a főzővízből visszaöntünk rá egy keveset. Folyamatos sulykolás közben lisztet keverünk bele, míg az állaga még lágy, de már szépen formázható nem lesz. Levesszük a tűzről, kezünkbe veszünk egy fakanalat és egy kanalat. A fakanállal kiveszünk a masszából, a fém kanállal elegyengetjük és egy adag olajos hagymát merünk rá. Úgy szaggatjuk, hogy minden galuskára kerüljön a hagymából. Jénai vagy kerámia edényben szoktuk kínálni, így le is piríthatjuk még sütőben, ha kedvünk tartja, vagy ha fel kell melegíteni később.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...