2014. január 8., szerda

A legfinomabb brownie


 Ez a sütemény hazánkban a Szex és New York című sorozat után kezdett ismertebbé válni, de még most sem egy hétköznapi élmény igazi amerikai stílusú brownie-t enni kakaós piskótához szokott országunkban. Az állaga ugyanis egészen más, krémes, kiadós, nem igazán édes és mégis tömény. A tökéletes receptet Annabel Langbeintől loptam, és a titkos hozzávaló a datolya! Ennek köszönhetően sokkal kevesebb cukor kell bele, mint egy sütinél megszokhattuk, de mivel beleolvad a tésztába, továbbra is csak a csokoládé valódi ízére koncentrálhatunk. Szívből ajánlom mindenkinek ezt a receptet, könnyű elkészíteni és sok örömünk lehet a kóstolók reakcióiban!


Elkészítés:
Két csésze (vagy egy csomag, 20 dkg) apróra vágott datolyát leöntünk 3/4 csésze (2 dl) forró vízzel és egy evőkanál szódabikarbónát szórunk hozzá. Belekockázunk 20 dkg vajat és 20 percet pihenni hagyjuk. Ízlés szerint 1-2 csésze cukrot, 2 csésze nem cukrozott kakaóport, 1 csésze lisztet, fél teáskanál sütőport és vanília aromát vagy vaníliás cukrot elegyítünk. 4 villával enyhén felvert tojással és a vajas-datolyás keverékkel összeállítjuk a tésztát, 20 dkg (2 tábla) csokit adunk hozzá. 160 fokos sütőben 50 percig sütjük, majd hagyjuk kissé kihűlni szeletelés előtt. Langyosan vaníliafagyival is tálalható, de nekünk hidegen és magában jobban ízlett. 

2 megjegyzés :

  1. Nagyon jól hangzik, köszi a tippet. A csokit előtte fel kell olvasztani vagy csak beletördelni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva! Én apróra tördeltem, így volt egy kis harapnivaló benne, amikor kihűlt, de a vajjal összeolvasztva is ugyanolyan jó lehet szerintem.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...