Ez a sütemény hazánkban a Szex és New York című sorozat után kezdett
ismertebbé válni, de még most sem egy hétköznapi élmény igazi amerikai
stílusú brownie-t enni kakaós piskótához szokott országunkban. Az állaga
ugyanis egészen más, krémes, kiadós, nem igazán édes és mégis tömény. A
tökéletes receptet Annabel Langbeintől loptam, és a titkos hozzávaló a
datolya! Ennek köszönhetően sokkal kevesebb cukor kell bele, mint egy
sütinél megszokhattuk, de mivel beleolvad a tésztába, továbbra is csak a
csokoládé valódi ízére koncentrálhatunk. Szívből ajánlom mindenkinek
ezt a receptet, könnyű elkészíteni és sok örömünk lehet a kóstolók
reakcióiban!
Két csésze (vagy egy csomag, 20 dkg) apróra vágott datolyát leöntünk 3/4 csésze (2 dl) forró vízzel és egy evőkanál szódabikarbónát szórunk hozzá. Belekockázunk 20 dkg vajat és 20 percet pihenni hagyjuk. Ízlés szerint 1-2 csésze cukrot, 2 csésze nem cukrozott kakaóport, 1 csésze lisztet, fél teáskanál sütőport és vanília aromát vagy vaníliás cukrot elegyítünk. 4 villával enyhén felvert tojással és a vajas-datolyás keverékkel összeállítjuk a tésztát, 20 dkg (2 tábla) csokit adunk hozzá. 160 fokos sütőben 50 percig sütjük, majd hagyjuk kissé kihűlni szeletelés előtt. Langyosan vaníliafagyival is tálalható, de nekünk hidegen és magában jobban ízlett.
Nagyon jól hangzik, köszi a tippet. A csokit előtte fel kell olvasztani vagy csak beletördelni?
VálaszTörlésKedves Éva! Én apróra tördeltem, így volt egy kis harapnivaló benne, amikor kihűlt, de a vajjal összeolvasztva is ugyanolyan jó lehet szerintem.
Törlés