2016. április 15., péntek

Jó páros

Ugye nem unod még a tavaszi virág-porcelán párosaim? Nekem még mindig nagyon tetszenek így együtt. 

Reneszánsz szerelmespár egy viktoriánus tányéron, az első szerény kis tulipánjainkkal. 
Ezüst nárciszok Bavaria alátéteken és finoman elegáns ihletőik. 

Piac végén

Sajnos csak akkor jutok el a káli piacra, ha beteg vagyok, mivel én minden hétköznap dolgozom. Tegnap megrándult a bokám, úgyhogy ma kénytelen voltam orvoshoz menni. Mire végeztem, már piac vége volt, mindenki pakolászott. Így is akadt számomra némi vigaszdíj. Szép blúzokat, szalmavirágos és csipke terítőket turiztam. Melléjük egy delfti kézzel festett tányérka és egy csodaszépségesen hibátlan V&B Fasan teáskanna került a kosaramba. Nem is értem, hogy nem kellettek senkinek előttem...

2016. április 5., kedd

Ibolyák

Első ibolyáink az idén a frissen érkezett tányérkámon. Nincs jelzése, de ez Fischer Ignác "Charles" nevű mintája.

A sziklakertem immár tele van ezzel a szerény háromszínű ibolyával (népies nevén vad árvácska). A hasonló hasonlót vonz elve alapján a barokkos babacsészémbe kerültek. Az egész kompozíció nincs 10 cm se.

Kedvenc csontoskámmá lépett elő ez a gyönyörű czirádás darab. Amerikai ibolyákkal raktam körbe a kép kedvéért.

2016. április 3., vasárnap

Rezi váránál

Húsvét vasárnapján gyönyörű idő volt, úgyhogy összcsaládilag felkerekedtünk kirándulni. Kiskoromban gyakran jártunk a rezi várhoz, de azóta hanyagoltuk a helyet, így épp itt volt az idő rá, hogy újra lássam. Akkoriban csak három falból állt az egész, ugyanis az 1500-as években lerombolták. Most sem sokkal több, de nem is ebből áll a vonzereje. A Meleg-hegy, amin áll, kiemelt tájvédelmi körzet, és tavasszal olyan illat és látványélményben részesít, ami számomra magát a húsvétot és a tavaszt jelenti. Ibolyák, kankalinok, odvas keltikék virítanak a tengernyi zsenge medvehagymában. A bércről látni Zalaszántót a Sztúpával, a Tátika-hegy mögött megbújó sümegi várat, Vindornyalakot, szóval a szívemnek olyan kedves zalai tájat. Végül elmesélném, hogy miért is hívják magukat a reziek muffosoknak. A Festeticsek birtoka volt ez a terület, és időnként hintóval áthajtottak a falun. Történt egyszer, hogy a család egyik hölgy tagja elhagyta a muffját az országúton (ami egy kézmelegítő ruhadarab, abban az időben biztosan szőrméből készült). A rezi parasztok nem tudták, mi hever a porban, és bottal agyonverték. A rájuk ragadt csúfnevet azóta is büszkén viselik, nem sértődés tárgya. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...