2016. február 23., kedd

George Fouquet art noveau ékszercsodái


Georges Fouquet (1852-1957) munkái beragyogják az Art Nouveau és az Art Deco korszakát. Minden darab egy kis külön világ, a művészi finomság egy-egy remek példája. Sok kompozíción együtt dolgozott Alphonse Mucha festőművésszel, amik ezáltal ikonikus és különlegesen egyedi ékszerek lettek. Fehérarany, tűzzománc, féldrágakövek, tenyésztett gyöngyök voltak a kedvenc alapanyagai a mozgalmas struktúrák kialakításában, amikkel lenyűgözte a világot. Bővebben itt olvashattok életéről angolul. 


2016. február 21., vasárnap

Szülinapi vásározás

Már nagyon be voltam zsongva, és nagyon izgultam, hogy jó idő legyen. Igen döcögősen értünk Egerbe, de az eső lába szerencsére csak lóbálózott, alapvetően nem volt rossz idő. Sokan nem mertek elindulni árusok, de bőven akadt szépség így is. Ráérősen néztem körül, nehogy egy nekem való kincs felett is átsuhanjon a szemem. Sok gyönyörűséget és néhány érdekességet is láttunk, jó volt a férjemmel együtt végigsétálni a sorokon. A vásárfia névnapi és szülinapi ajándékom is egyben, hiszen csak egy hét különbség van a kettő közt. (Kell egy kis vigasz, amiért elmúlt még egy év?) 

 Soha nem gondoltam, hogy lesz egyszer Emmám, hogy rögtön három, végképp nem hittem. Annyira szép, hogy minden más porcelán szinte silánynak tűnik mellette. 

 Mini(de tényleg) Copeland csészék az egyik kedvenc árusomtól. Csupa virág, csupa báj.

A "maradék", ami csak úgy beugrált a hátizsákomba. 

 Az elmaradhatatlan fém szekció: állítólag ír ezüstözött alpakka salátások és angol domborított fémdoboz.

Madárkás, áttetsző porcelán csésze Import felirattal.

 Imádnivalóan rusztikus porcelán vágódeszka. Az árus szerint Altwien, jelzése mázba nyomott, és egy dátum: Dec. 1539

2016. február 20., szombat

Zöld apróságok

Annyira szépek és extra minőségűek a Villeroy&Boch porcelánok, nagyon szeretem őket. A tálaló szellősítése jegyében ezeket a Fasan mintás darabokat kiválasztottam eladásra, mert bevallom ez már a harmadik készletnyi tojástartóm. Azért nem fogok sírni, ha velem maradnak, mert tüneményesek, jó kézbe venni őket.

2016. február 18., csütörtök

Filmajánló: Senki többet (The Best Offer, 2013)

  Kevés film szerepel az oldalon, mert igyekszem csak olyanokat ajánlani, aminek van valami köze a kincskereséshez és a régi korok stílusához. Most egy számomra lenyűgöző történetet szeretnék bemutatni, ami nemcsak szomorúan romantikus, hanem a kincskeresésnek egy olyan exkluzív szegmentét mutatja be, ami számunkra elérhetetlen.
  Főszereplőnket Geoffrey Rush személyesíti meg, aki egy jól menő aukciósház tulajdonosa és veterán értékbecslője. Különösen szereti az apró részletekből előcsalni az igazi műalkotásokat, még ha ezért dohos pincék porhalmában is kell kutakodni érte. Magányos és irtózik a szennyeződéstől, a közös stiklikben résztvevő barátján (Donald Sutherland) kívül nem igazán érintkezik senkivel. 
  Egy napon egy romos, titokzatos villába csalja egy különös idegen nő, aki mintha játszana vele. Olyan hihetetlen mennyiségű kincset kell leltárba venni, hogy a lélegzet is eláll, amikor először sétál körbe a csodásan festett falak között. Egy kis antik fogaskerékben megtalálja a rejtélyt is, ami vissza-visszacsalja a rosszízű játszadozás ellenére is, hogy végül egy keserédes románc és egy hihetetlen műkincs álljon össze a végére. 
  Egy kis érdekesség a végére, hogy a városi dzsungelben megbújó romos villa világa csak egy kedves illúzió, az épület valójában a vidéki környezetben álló Villa Mainardis. Ez a kettősség teszi még intimebbé és varázslatossá ezt a helyet számomra. Szeretettel ajánlom egy szép februári estére egy otthoni mozizáshoz!

2016. február 15., hétfő

Villamossal a tengerhez

Ehhez is évek kellettek, hogy összeérjenek a szálak, de még egy pipa jöhet a listámra. Apa vágott üveget a kerethez, én pedig a korábbi szörnyű spray-festést átalakítottam. Egy csepp Annie Sloan Florence került a Lignocolor Old Shabby angol fehéréhez. Igazi hűvös menta lett a végeredmény, amin sötét viasszal melegítettem, lágyítottam. Bohony Beatrix képét még lánykoromban vásároltam, most megtalálta a helyét. Már csak az lesz szép játszma, hogy mikor és hová akasszuk ki?

2016. február 14., vasárnap

Ódon rózsák, szerelem

Tavalyelőtt év végén készítettem a hímzést, úgy terveztem, hogy tavaly februárra kész lesz. Végül most állt össze a kép az én kis patchwork szívemhez. A vászon Ninától a Frozen Chocolate, a fonalak Anchor márkájúak, de ilyet többet nem veszek, nagyon gubancolódós, nem jó minőség, pedig a színei gyönyörűek. A mintát ti is elkészíthetitek, egy ingyenes tervezés.

Előkerült a fiókból ez a csöpp keret, amit azt hiszem Sármelléken lomiztam. Megpróbáltam faerezetet festeni rá több-kevesebb sikerrel. Gyorsan készült hozzá egy kis hímzés, amit egy nagyobb kvéker mintából szedtem ki. A len egyenetlen szövése miatt nem lett négyzet alakú, de megbocsátom neki. Nina Cherry Cola fonalával készült, egyszerűen öröm volt dolgozni vele.

2016. február 13., szombat

Willow Tree csészéim

Készült sok szépség mostanában, és lomizni is voltam egyszer Sármelléken, de mindent a telefonommal örökítettem csak meg, így innen a blogból kimaradtak. Lassanként pótolom majd, de addig is elővettem szeretett csészéimet. Úgy döntöttem, hogy eladásra kínálok pár szép porcelánt, amikből nem tervezek készletet gyűjteni, különben hamar a fejemre nőnek. Fájó szívvel ők az első kiválasztottak, hamarosan továbbiak követik őket.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...