2016. január 25., hétfő

Szín a szürkeségben

Alig vártam, hogy kipróbálhassam az új Annie Sloan waxokat. Régóta halogattam a rendelést, de milyen kár volt! Egyszerűen imádom a végeredményt. Az első áldozat ez a klasszikus óarany színű keret volt. Nem akartam teljesen eltüntetni ezt az árnyalatot, de frissíteni szerettem volna az összhatáson. Ez a "Verbéna" fantázianevű Lefranc&Bourgois tubusos akrilfesték tökéletesnek tűnt a feladatra. Vízzel hígítva vittem fel, nagyon hamar megszáradt. Egy körömlakklemosós vattapamaccsal szedtem belőle vissza, így nagyon természetes hatása lett, és csiszolnom sem kellett. Ezután a sötét viasszal kezeltem le, ami egészen új dimenzióba emelte az egyébként teljesen matt felületet.


A gyors siker után muszáj volt tovább mennem, és a mini képkereten megnézni, hogy fest az igazi AS Chalk Paint. A kedvencem a Florence megfoghatatlan türkize, ezt egy rétegben vittem fel, kicsit koptattam, sötét waxszal kentem, majd áttetszővel szedtem vissza a színből. Szerintem aranyos lett:


2016. január 3., vasárnap

Kis aranyos

Nálam az újévi fogadalmak (amikről valljuk be, szándékosan sem tud senki leszokni) mindig olyanokat tartalmaznak rögtön a lefogyok 30 kilót után, hogy: varrok patchwork takarókat mindenféle kacifántos mintával (mert egy nem is elég?!), keresztszemes samplerekkel tapétázom ki a falat, kitanulom a bútorfestés, a szalaghímzés, ha már itt tartunk sima hímzés, a horgolás, a dekupázs, a fotózás és a szabás-varrás minden csínját-bínját. Sajnos a listámon nem nagyon kell változtatnom, hiszen 1 év alatt egyfajta technikából sem feltétlen lesz mester valaki, hát még ha belekóstol mindenbe. A keresztszemessel mindenesetre kezdek egyre jobban megbarátkozni. Hímeztem egy ilyen kis csöppséget tegnap, de most már tényleg jöhet a lepedőnyi kvéker sampler... ;)

2016. január 1., péntek

Az év színe: rózsakvarc és derűs kék

Immár hagyományosan az év színeivel kezdem a januárt. A rózsakvarcot imádom, de ez a kék árnyalat nem áll túlzottan közel hozzám. Azért minden tőlem telhetőt megtettem, és kiválasztottam a hasonló színvilágú képeimet a Pinterest galériámból. Boldog, sikeres, egészséges új évet! 
(a lepedők közé került egy piros bugyi a mosógépben)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...