2015. január 31., szombat

Légies könnyedség


Priscilla Jones munkáira könnyed, bolondos elegancia jellemző, az éteri kisugárzás, amit tárgyai képviselnek elemi erővel bír. Vegyes anyagösszetételű, de főleg drót, selyem és talált tárgyak felhasználásával készült szobrai díjnyertesek és világszerte ismertté tették a lancasteri művésznő nevét. Két és háromdimenziós művei is vannak, előbbiek főleg textilre, patchwork és hímzés keverésével készülnek. Világa évekkel ezelőtt magával ragadott, színei és könnyedsége inspirálnak és felvidítanak.

2015. január 27., kedd

A legfranciább hálószoba


Ez a gyönyörű drapéria bejárta már a világhálót oda és vissza, így nagyon örültem, hogy a hozzá tartozó hálószobát is megtaláltam, körülnézhettem benne. A szellős térben még inkább hangsúlyosak a míves, finom részletek és fenséges pasztell árnyalatok. A párnák mintha csak a királyi divatszalonból léptek volna elő, fokozva az ágy uralkodói megjelenését.

Képek innen: Elizabeth's Point of View




2015. január 24., szombat

Korai nyuszkók

A keresztszem terveim még mindig előtérben vannak, a patchworköt pedig szorgalmasan gyakorlom. Ezúttal is két ingyenes mintát választottam, az első az egyik kedvenc magyar  blogomból van. Üdítő a szürkeségben ilyen témákkal foglalkozni, húsvétkor már csak a finomságokon lesz a sor.


2015. január 21., szerda

Játéksarok


Az utolsó hely, ahol hagytam egy kis karácsonyi díszítést. A fa játékokat a káli piacon lomiztam. Úgy éreztem illenek ebbe a varázslatos, nosztalgikus, kuckós hangulatba, így előkerültek a szekrényből.

2015. január 17., szombat

Januári alkotóláz


Tavaly nyáron kezdtem el ezt a mintát a keresztszemezéssel közelebbi kapcsolatba kerülés végett. Amennyire megtetszett ez a szecessziós, de mégis népies minta, annyira megutáltam augusztusra. Nem értettem, hogy hogyan tudnak mások relaxáló tevékenységként tekinteni az xszemezésre, mikor engem az idegbaj kerülget közben. Január elején vettem elő újra, hogy befejezzem, a végére teljesen függő lettem. Most szinte minden nap munka után böködök egy órát, és igyekszem készre is varrni őket. Az évi célom ugyanis a patchwork tudásom kifejlesztése, és ez nagyon jó apropó a keretezésre alkalmas minták gyakorlására. Ő még azért nincs megvarrva, mert nem tudom mi legyen. Párnahuzat, falikép? Milyen színek keretezzék ezt a semleges ekrü és barna párost? Addig is csak lóg a levegőben... (Ez egy ingyenes minta az aliolka.blogspot.com oldalról. Sűrű kongréra, szépséges Madeira mouliné fonallal hímeztem, a kódokat nem írtam fel.)

  
Már tavaly bespájzoltam az alapanyagot ehhez a koszorúhoz, ami a falióránk alatt lóg. Házi szőttessel és csipkével tekertem be a szalma alapot, egy kis házi szárított naranccsal dobtam fel a boltból érkezett kiegészítőket.


 Egy lila férfi ingből párnahuzat készült, a koronás huzathoz pedig polisztirol gyöngyös belsőt varrtam.


Jött egy kis vanília, csokoládé vászon és mesés fonalak a további hímzéshez Ninától. Alig vártam a hétvégét, hogy napfényben is megcsodálhassam őket. Az illatuk, csomagolásuk is egyszerűen fantasztikus, hát még milyen jó lesz dolgozni velük!

2015. január 10., szombat

Téli alma


December eleje óta új munkahelyem van, amit nagyon szeretek, örömmel járok be dolgozni. Mellette van időm haladni a kézimunka terveimmel is, viszont a fotózás mindig kimarad... Igyekszem lassanként mutatni az elkészült műveket, hiszen ötletekkel tele vagyok, és új technikák felé is szeretnék nyitni. Most, hogy lebontottuk a fát, készítettem egy télies hangulatú "gyümölcstálat". Az egyik kedvenc Tilda könyvemből szabtam ki az almákat apró mintás, csíkos és toile anyagból. Egyszerű és nagyon aranyos szerintem.

Végre ez a kis finom ciklámenes fogas is helyet talált a tálaló oldalán.

2015. január 2., péntek

Az év színe a marsala!

Tavaly is a Pantone cég által megválasztott év színével kezdtem az évet, ez idén sem lesz másképp. Szerencsére ismét egy számomra kellemes érzéseket keltő árnyalatot választottak, bár ez sokkal szolidabb a vibráló orchideánál. A marsala egy barnás-vörösboros, szerintem egy csepp sötét mályva beütésű szín, egy kissé fakó formában. A képgyűjteményemből választottam ismét, hogy bemutassam én hogyan látom az árnyalat hangulatát.

 
 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...