2014. április 29., kedd

Egy kupac csipke potom áron


Találtam Pesten egy tuti kis turkálót, ahol nagyon szép csipkéket lehet kihalászni a kupacból. A hangulata tiszta '90-es évek, ezt a nosztalgiát legalább annyira szeretem benne, a neve pedig zseniális: Potom. Már nem sokat járok arrafelé, úgyhogy betértem egy nagyobb lélegzetű turkálásra. Tegnap szinte egész nap mostam, keményítettem, vasaltam, most pedig csak gyönyörködöm...


Csipke blokkok, hímzőkeret, terítőnehezékek, csupa hasznos és szép dolog.
Ez a hímzett, horgolt betétekkel és szegéllyel díszített vászonterítő a kedvenc szerzeményem.


Vannak picurok, alapanyagnak vagy csészealátétnek.


Vannak nagyok, közepesek, vitrinbe, asztalra.


Kötött körök.


Egy-két különlegesebb darab: neccelt, vert és érdekes mintájú horgolt csipke.

2014. április 26., szombat

Április

Igazán most tanuljuk és rázódunk bele a kertészkedésbe, úgyhogy korántsem úgy néz ki nálunk minden, mint a titkok és csodák kertje, de mi nagyon szeretjük és a szabadidőnket szívesen töltjük kint. Az eső utáni csodás napsütésben megörökítettem az elmúlt hónap hangulatát. A férjecském épített egy szuper újrahasznosított anyagokból készült komposztálót is, de azért a ganyét mégsem fotóztam le, bármennyire megnyerte az egész család tetszését! :)

Ha a partizánsalátát nem számítjuk, megvan az első idei termésünk, imádom!

Lassan minden életre kel, burjánzik... Másnak lehet, hogy ez csak egy kis zöld a sok barnán, de nekünk a legnagyobb öröm.

A kert isteni illatainak egyik forrása a bazsalikom ültetvény.

Gyufa élvezi a kisütő napocskát.

Egy kis kukkantás az előkertbe, a békakirályfinkra.

2014. április 25., péntek

Hétvégi olvasnivaló: Ariadne At Home Brocante magazin

Ebből a szuper újságból 10-15 oldalas ízelítőket találunk az ISSUU oldalon, de szerencsére így is sok inspiráló lakásban gyönyörködhetünk.

2014. április 24., csütörtök

Egy csipet falusi élet Budapesten: Wekerletelep


Ismét gyönyörű környékre tévedtem, amikor útra keltem egy interneten vásárolt kincsért: a Wekerletelep falusi környezetében találtam magam alig pár méterre a Határ út szürkeségétől. A városrész nevét Wekerle Sándor miniszterről kapta, akinek kezdeményezésére kezdték el építeni 1908-ban ezt a Magyarországon egyedülálló kertvárost. 2011 óta műemléki jelentőségű területnek is számít, de talán az ország a fő terén játszódó Barátok közt sorozatból ismeri leginkább. A kis telkekből álló szerkezete mértanilag szabályos, így nyugodtan bolyonghatunk, a végén könnyen visszatalálunk a központba, a Kós Károly térre. Itt egy nyugalmas, kikapcsolódáshoz nagyon alkalmas kis parkot találunk, amit erdélyi népi építészeti stílusban tervezett épületek vesznek körül. A legjelentősebb ezek közül a Kós Károly által tervezett díszkapu és a Zrumeczky-féle kapu.Véletlenül kiderült, hogy egy nagyon kedves évfolyamtársam pont itt lakik, úgyhogy egy kellemes délutánt töltöttünk együtt a nyugodt, hangulatos utcákon sétálva.

Csipke rámában

Lisa ólomüvegbe zárta a legszebb antik csipkék legapróbb fecnijét is, lehetőséget adva nekik az újbóli tündöklésre. Az alkotásban az egyedi hozzávalók levadászását tartja a legizgalmasabb fázisnak, hiszen imádja a csodás régi anyagokat. Boltjában szebbnél szebb ékszereket csodálhatunk meg, én már kiválasztottam a kedvenceimet:
 

2014. április 22., kedd

Nadine kis fehér otthona

Nadine a sütemény sütés mellett lakberendezéssel is szívesen foglalkozik. Az ízlése hasonló, mint az enyém, bár én még több virágot és virágmintát csempésznék mindenhová. A konyhája is egyenesen egy álom, szeretettel ajánlom inspirációul! (http://mylittlewhitehomebynadine.blogspot.hu)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...