2013. december 31., kedd

BUÉK!

Köszönöm a sok biztatást, amit kapok Tőletek, ennek köszönhető az is, hogy ilyen rövid idő alatt 70 bejegyzést is fabrikáltam. Jövőre erőt, egészséget kívánok, ezekből már bármit létrehozhatunk, amit szeretnénk!

(A képeslapot az orosz Vouge 2010. szeptemberi fotójából készítettem.)

2013. december 30., hétfő

Filmajánló: Napsütötte Toszkána (Under the Tuscan Sun, 2003)

 Az új év kezdetével a legtöbbünk megfogad magának dolgokat, már évek óta ugyanazt, de akár új elhatározásokat is hozhatunk. Ilyen újrakezdős időszakokra sok remek filmet tudnék ajánlani, de a kedvencem mind közül a Napsütötte Toszkána című, Frances Mayes könyvéből készült mozi. A filmbéli Frances sikeres írónő, akinek rá kell döbbennie, hogy a házassága romokban hever. A válás után egy kényszerszállásra költözik, ahová csak a könyveit viszi magával régi otthonából. Barátnői nagy nehezen ráveszik, hogy vegyen részt egy toszkánai körúton, ahová ők nem tudnak elmenni, hogy kipihenje a válás megrázkódtatását és feltöltődve térhessen haza. Amikor egy ingatlanközvetítő iroda kirakatában megpillantja Bramasolét, azonnal kötődni kezd hozzá. Amikor véletlenül pont a villa előtt kerül a busz egy birkacsorda szorításába, azt égi jelnek tekinti, és bemerészkedik megnézni. Nem árulok el nagy meglepetést azzal, hogy végül az övé lesz a most még romos, de igazán bájos lak. A felújításhoz egy lengyel kőműves brigádot fogad fel, akikkel az átépítés viszontagságai során igazi családdá kovácsolódnak. Nincs egyszerű dolguk, hiszen semmi nem működik, de kitartással és a Szűzanya segítségével Frances álmai beteljesülnek, ha nem is olyan formában, ahogy eredetileg várta... A forgatás érdekessége, hogy a házat valójában nem építették át, hanem csak kitakarították és melegebb fényben vették fel. Az igazi felújítás a film után négy évvel kezdődött el, aminek során megőrizték a hangulatát, de sokkal modernebb és fényűzőbb belső teret hoztak létre. Itt megnézegethetitek az eredeti villát, és remélem a filmre is időt szakítotok egyszer. 

2013. december 29., vasárnap

2013. december 27., péntek

Szilveszteri buli


Idén egy laza filmnézős estét tervezünk, ahogy szinte minden szilveszterkor, azonban most vendégeket is hívtunk. Szuper alkalom, hogy elkészítsek pár régóta tartogatott receptet. A menüt már kitaláltuk, a dekorációhoz pedig egyszerű, itthon is elkészíthető ötleteket kerestem, nem utolsó sorban pedig kedvcsináló fotókat. Pár címszóban összeszedtem az este jellemző szereplőit, amik biztosan jó hangulatot varázsolnak:

* lufi * csillagszóró * szerpentin * konfetti * füzérek * tüzijáték * éjfélt üt az óra * pezsgő * koktél * zsúrszendvics * virsli * lóhere * kéményseprő * malacka * csillogás * glitter * himnusz * koccintás * papírtrombita * BUÉK! *

Még több hasonló képet nézegetnél? Látogasd meg folyamatosan bővülő képtáramat Pinteresten!

2013. december 26., csütörtök

Ünnepi olvasnivaló: Mintha mindig karácsony volna

Arra gondoltam, hogy így karácsony másnapján leporolom a 2008. decemberi Lakáskultúra cikkét, ami nagyon nagy hatással volt rám annak idején. Közösségi oldalak még nem voltak, hogy bekukkanthassak hozzám hasonlóan romantikus lelkű hölgyek otthonába, magazinokban pedig elvétve lehetett ilyen stílusú cikkeket találni. Így amikor megpillantottam Nyerges Katalin és családjának konyháját és nappaliját, éreztem, hogy ez az, amire mindig is vágytam, és hihetetlen volt számomra, hogy Magyarországon él család, aki ezt megvalósította. Akkoriban ez még egyáltalán nem volt divat, de igénye volt rá az embereknek, ez vitte szerencsésen sikerre a kis családi manufaktúrájukat, amiben textilekkel, renovált bútorokkal és dekorációs tárgyak forgalmazásával is foglalkoznak. Mostanra már három Olddekor Lakberendezés üzlet is várja a szépségekkel feltöltekezni vágyókat. A legszimpatikusabb, hogy magyar alapokból és kézi munkából építkeznek, ezt fűszerezik meg egy kis angol vidéki, vagy bohémabb francia hangulattal. Belső tereik meghitt, bensőséges hangulatúak, álmukra pedig számtalan angyal vigyáz. Ismerjétek meg őket közelebbről a teljes cikken keresztül, aminek 2011-ben folytatása is készült.

2013. december 23., hétfő

Kis káli sokadalom


Advent negyedik vasárnapján kis műsorral, forró italokkal és finomságokkal készült a falu, igazi ünnepi hangulat kerekedett.

2013. december 22., vasárnap

Brocante karácsony

 

Bár meggyőződésem szerint bármilyen díszítést össze lehet hozni bolhapiacos kincsekből, van egy olyan stílus, ami kifejezetten a kopott, patinás tárgyakat helyezi középpontba, de az ultraromantikus shabby chic-nél jóval egyszerűbb, letisztultabb formában. Az év slágere a gyertyacsipesz, ez is igazán nosztalgikus hangulatot varázsol, és nem csak a karácsonyfát díszítheti. Ezen kívül a fémdobozokat, bádogvödröket, óralapokat, régi terítékeket, gyertyatartókat érdemes keresni a piacon, ha megtetszik valamelyik ötlet, de szinte bármilyen számunkra kedves tárgyat felhasználhatunk.

Még több hasonló képet nézegetnél? Látogasd meg folyamatosan bővülő képtáramat Pinteresten!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...