2013. november 23., szombat

Kanizsai kiöntők és az utolsó virág


Két kis jelöletlen kiöntő, ugyanazon a napon bukkantam rájuk, így testvérek lettek. Az egyik mindig is fehér volt, a másikon még felsejlik a régi aranyozott ciráda. Kertünk utolsó cinia virága beköltözött egyikükbe, hogy gyönyörködhessünk árnyalataiban.

2013. november 19., kedd

Káli mini-bolha

Nemrég jöttem haza a piacról, kicsit eufórikusnak nevezhető hangulatban vagyok. Nálunk kedden és pénteken van piacnap, ami azt jelenti, hogy nagyon ritkán tudok kimenni nézelődni. Amióta ideköltöztem, vagyis úgy másfél év alatt talán háromszor voltam, de valami apróságot mindig sikerült turkálnom. Párnahuzatok, felszabni való anyagok, strasszos ékszeralkatrésznek szánt dolgok kerültek eddig a kezembe, de most banános dobozokban mindenféle vegyes kacatot is kihoztak. Ezt a pár apró, de csodás dolgot válogattam ki, az egész kupacért mindössze 600 Ft-ot fizettem. A legyező makulátlan, ami kész csoda szerintem a szalagcsipke tárgyaknál. Kis felakasztható barbola konzol, eredeti csomagolásban lévő illatos gyertyák és egy miniatűr maci kitűző kerültek mellé a kosaramba. Mintha szülinapom lenne, ez volt a nap meglepetése.


2013. november 17., vasárnap

Tűpárna reggeli fényben

  
Legjobban a felkelő nap lágy fényében szeretek fotózni, a nappalink is ilyenkor a legszebb. A műhely-sarkom két kis szegletét kaptam le. A tűpárnát csipkéből és pamutszaténból készítettem, az esküvői ruhám anyagából maradt. A talpa foncsorozott üveg, interneten vadászott svéd régiség, véletlenül kerültek egymáshoz, de nagyon tetszik így. A Veszprémben piacozott fűszertartót már mutattam, átfestettem és gyöngyöket tárolok az üvegcséiben. A kis malacokat anyukám bolházta két külön helyen és időben. Már a nagyobbnál is úgy gondoltam, hogy ennél pirinyóbb és cukibb dolgot nem is találhatott volna, erre következő héten hozott egy még kisebbet...

2013. november 16., szombat

Hétvégi olvasnivaló: Simply Shabbilicious Magazine

Az ausztráliai Shabby Art Boutique tulajdonosa, Kerryann elindított egy online újságot a téma iránt érdeklődőknek. Sok szép lakást és ügyes alkotót mutat be, számomra néha már túl töményen romantikus stílusban. Az összes számot itt olvashatjátok, én a legújabb karácsonyi kiadványból hoztam pár képet!

2013. november 14., csütörtök

Álmodozó hölgyek



A rotterdami Celinda Versluis régi porcelánokból készít egyedi, modern és vidám darabokat. Amellett, hogy egy kicsit talán szentségtörést követ el, nagyon szépek és harmonikusak a munkái. Talán több fiatalhoz közelebb hozza az örökölt porcelánok szeretetét, és ahelyett, hogy továbbadnának rajtuk, ilyen formában beillesztik egy modern dizájnnal rendelkező lakásba is.

Celinda boltját itt találjátok!

Közeli helyeken, Rákosligeten


Az új szabályom: ha ismeretlen helyre megyek, viszem magammal a fotómasinámat! Még szerencse, hogy kétszer is meg kellett látogatnunk a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonát (ahol egyébként nagyon aranyos nénikkel találkoztunk). Így meg tudtam örökíteni a Podmaniczky őrkastélyt, amit nemrégiben, hosszú hányattatás, gyújtogatás, fosztogatás után felújítottak és újra büszkén pompázik. Szinte még hajnali csendben és nyugalomban sétáltam le ide a vasútállomásról, így útközben megörökítettem ezt a mohos falépcsőt és a novemberben is vidáman virító virágokat.

2013. november 12., kedd

Kert tervezés

 

Még nem késő idén sem ültetni, de a jövő évi ágyások tervezgetése is jó elfoglaltság egy finom tea és patinás régi könyvek társaságában.

A legszebb óra

Lassan évekbe mérhető, amióta tervezem, hogy egy ilyen órát veszek magunknak. Mindig végignéztem a kínálatot, de egyik sem volt az igazi. Szeptemberben végre több minta is érkezett, ami hasonlított arra, amit elképzeltem, így haza is hoztam egy szép rózsásat. A gond csak az volt, hogy minden nap pontban három óra negyvenkilenc perckor megállt. Hetekig nézegettük az álló órát, amíg nem tudtam elmenni kicseréltetni, végig úgy éreztem, hogy nem ez a nekünk való. Amikor visszavittem, értelmet nyert az egész, mert megtaláltam helyette azt, amit örömmel nézek minden egyes nap a nappalinkban!

2013. november 10., vasárnap

Rachel Allen trópusi habcsók tortája

 

Rachel írországi műsorából írtam ki ezt az egyszerű receptet, nagyon finom friss íze van, hangulata pedig varázsol egy kis nyarat az ebédlő asztalnál. Nem mondom, hogy hibátlan lett elsőre, de még biztosan megcsinálom és tökéletesítem az állagát. Ez már a tapasztalataim alapján javított leírás: 

3 tojás fehérjét lazán felverünk, éppenhogy keményre. 1 bögre cukrot és egy bögre kókuszreszeléket keverünk hozzá, kör alakban sütőpapírra simítjuk és 180 fokon megsütjük. Nem kell nagyon elegyengetni, mert úgyis szétterül kicsit. Ha megsült, tányérra fordítjuk, és amikor kihűlt lehúzzuk a sütőpapírt róla. Ekkor a végleges tálalóra borítjuk. Egy érett mangót kis kockára vágunk és kb. fél citrom levével meglocsolunk. Tálalás előtt tejszínhabot verünk, ráhalmozzuk és megrakjuk a mangókockákkal.
  
A főétel szecsuáni csípős pulyka volt tojásos rizzsel (ide kerültek a habcsók sárgái). Semmi extra, Rafinériával készült, csak olyan szép színes volt:

2013. november 9., szombat

Az első kanizsai piac


Legszívesebben a nagykanizsai bolhapiacon lennék minden vasárnap reggel, de sajnos azért annyira nincs közel, hogy ezt megtehessem. Először nyár elején jártunk ott, és sorra repültek a hátizsákomba a régóta kívánságlistán várakozó dolgok. Ár szempontjából is kivételes fogás volt, ami a képeken van, mind 0, 50, 100 vagy 150 Ft volt... Így lettem én függő.
.
Egy ilyen kiöntőre évek óta vágytam, és az első dobozban rögtön rám mosolygott. Vagyis csücsörített.

Madárkák minden mennyiségben jöhetnek, a Bernadotte tányérokat pedig mintha nekem gyártották volna személyesen.

Kézjegyes kaspó és kecses Pirkenhammer csésze.

 
Hazafelé mindig bemegyünk a kedvenc sármelléki lomisunkhoz is, ami mindig felteszi a koronát a délelőttünkre. A kis ibolyás csésze nálam van, a többi anyu kincse.

2013. november 7., csütörtök

A 11-es ház

Izmos vállakon ülő buja erkély, emeletről emeletre egyszerűbb díszítésű ablakok a Rákóczi úton.

Őszi vadászat

Yvonne blogját nagyon szeretem, a főzés és a lakásdekorálás mellett egyértelműen a minél változatosabb teríték megalkotása a kedvenc időtöltése. Számos inspiráló asztalképe közül nekem ez a szabadtéri, őszi erdő hangulatú a kedvencem. Jó érzékkel keveri a természet barna színskáláját egy kis finom kékkel, a porcelánok mintái pedig szépen harmonizálnak az asztalközép elemeivel.

Még több képet itt nézegethetsz erről az asztalról!

2013. november 6., szerda

Barokk

Pár csodás barokk hangulatú fotót és divatfotót kötöttem egy csokorba, innen-onnan évek alatt csipegettem össze őket. 

2013. november 5., kedd

Rosta dekorációként


Amikor a mamám fészerében megláttam egy tökéletes állapotban lévő, szép régi rostát, rögtön tudtam, hogy elhozom és felhasználom dekorációnak. Az ötletek gyűjtésénél fontos szempont volt, hogy bármikor szétszerelhető legyen a kompozíció, és rendeltetés szerint is használhassuk. Nekem van egy teljesen más elképzelésem arról, hogy hogyan díszítsem ki, mindenképpen megmutatom, ha elkészült.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...